Spring naar hoofdcontent
Drost Coatings
Drost Coatings

Drost Coatings

DROST COATINGS dekt elke lading
Drost Coatings

DROST COATINGS dekt elke lading

Drost Coatings

Schilderen is een ambacht. Een gebouw met precies de juiste verf verfraaien en beschermen is het mooiste vak dat er bestaat. Drost Coatings deelt die passie. We leveren al ruim 100 jaar de beste verven voor de meest veeleisende vakmensen. Tegenwoordig zijn we naast de voorkeursleverancier van schilders steeds vaker totaalpartner van grote opdrachtgevers. Ministeries, woningcorporaties, internationale ondernemingen, ze vinden allemaal hun weg naar Drost. Voor ons is de betrokkenheid altijd even groot, en blijven de lijnen kort. Samen met jou komen we tot de ideale oplossing, ongeacht de omvang of bijzonderheden van jouw project. Met elk blik Drost open je een waaier aan service en ondersteuning. Dat merk je.

Drost Coatings

Dicht op de markt

Drost Coatings

Drost is een echt Nederlands familiebedrijf. Volledig zelfstandig bepalen we onze eigen koers. Die staat al ruim een eeuw in het teken van vernieuwing. Het streven naar een optimaal resultaat heeft door de jaren heen tot diverse innovaties geleid. Zo kwamen we in 1994 als eerste met de nieuwe generatie watergedragen lakken op de markt, lang voor de komst van de EU VOS-normen in 2010. Tussen de grote spelers slaagt Drost er steeds weer in voorop te lopen. Juist doordat we zo dicht op de markt zitten, ontwikkelen we onze producten in nauwe samenspraak met de gebruikers.

We beschikken over een eigen innovatie lab waar we altijd op zoek zijn naar verbetering op een van de drie pijlers: duurzame kwaliteit, lage kostprijs per m² en minimale belasting voor mens en omgeving. Het resultaat is ernaar. Ons beleid krijgt nationaal en internationaal de nodige erkenning en is meermaals met prijzen beloond.

Bij Drost Coatings zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige en kwalitatieve verfsoorten. Deze worden door onze eigen R&D-afdeling ontwikkeld en uitvoerig getest. Zo bieden wij voor elke uitdaging en ondergrond een passende verf!

DUURZAAMHEID

Binnen onze bedrijfsvoering zijn we actief bezig met duurzaam ondernemen en we besteden veel aandacht aan hoe we het milieu kunnen ontlasten. Dit doen we op verschillende manieren, zoals:

Productontwikkeling

Bij de ontwikkeling van nieuw producten wordt niet alleen sterk gelet op de kwaliteit van de grondstoffen met betrekking tot de levensduur, kleurechtheid, gebruikersgemak etc. maar ook op mogelijke schadelijkheid voor mens en milieu.

Energie

Het bedrijfspand van Drost Coatings is uitgerust met ruim 500, kwalitatief hoogwaardige, zonnepanelen. Hierdoor wordt een belangrijke vermindering op de inkoop van elektriciteit, dus reductie van de CO² uitstoot, bereikt.

Transport

Voor Drost is het ook van belang dat onze producten zo verantwoord mogelijk worden afgeleverd. Wij laten deze dan ook vervoeren door Van Den Heuvel logistiek uit Heerde. Dit bedrijf is in november 2011 winnaar geworden van de Lean and Green Award. Daarmee onderscheidt Van Den Heuvel logistiek zich als ‘koploper in duurzame logistiek’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het programma Duurzame Logistiek is erop gericht om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de logistieke keten. Daarbij gaan kostenbesparing en reductie van CO² hand in hand.

Emmer

Vanaf juni 2018 zijn we overgegaan van de standaard emmer die we al jaren voerden naar een nieuwe grijze emmer die uit 100% gerecycled materiaal bestaat. Ook hier dragen we ons steentje bij aan het milieu.

Afval

Afval is duur. Daarom is de Drost organisatie er op gericht de reststoffen zoveel mogelijk te voorkomen. Het afval wat toch ontstaat wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Daar waar dit niet mogelijk is wordt dit gescheiden aangeleverd aan Renewi. Dit bedrijf verwerkt onder het motto “afval bestaat niet”, in eigen recyclingbedrijven, de reststoffen weer tot hoogwaardige secundaire grondstoffen.