100% gerecyclede sweaters

WorkMan sponsort alle werkkleding voor de meer dan 50 studenten uit Team SUM van de TU Delft tijdens de Solar Decathlon Challenge in Wuppertal.

WorkMan gelooft dat verduurzaming van de bouw niet alleen zit in het bouwen en de
100% gerecyclede sweaters | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
100% gerecyclede sweaters | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

WorkMan gelooft dat verduurzaming van de bouw niet alleen zit in het bouwen en de bouwmaterialen zelf. Een groot gedeelte van de CO2-uitstoot van een project wordt veroorzaakt door omringende activiteiten en producten zoals transport van materialen maar ook de werkkleding. Om deze reden hebben zij de volledige CO2-uitstoot van de WorkMan werkkleding voor team SUM gecompenseerd door bomen te planten in samenwerking met Trees for All. Hierdoor mag team SUM zijn werkkleding CO2-neutraal noemen

Daarnaast zijn de leden van Team SUM de eerste dragers van de nieuwe 100% gerecyclede sweaters (50% post-consumer rPET / 50% post-consumer rCOT) uit de WorkMan  Evolution collectie. De productie van deze nieuwe sweaters stoot 35% minder CO2 uit dan de reguliere WorkMan sweaters.

De Solar Decathlon Challenge is een competitie waarin universiteiten van over de hele wereld woningen ontwerpen en bouwen die volledig op zonne-energie draaien en energetisch zelfvoorzienend zijn. De woningen worden voorzien van de meest innovatieve technologieën en zijn ontworpen op basis van de hoogste duurzaamheidsstandaarden.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen