Ciranova Academy: een enorme Plus

Ciranova beschikt sinds eind vorig jaar over een indrukwekkende nieuwe campus van 5000 vierkante meter in de industriezone langs de Ringlaan in Roeselare(België). In deze Ciranova Academy kan de onderneming haar knowhow op het gebied van afwerkings- en onderhoudsproducten voor parketvloeren nog sterker etaleren. Daarnaast gooit het wereldmerk momenteel hoge ogen met haar Ciranova Plus-assortiment.
Ciranova Academy: een enorme Plus
Ciranova Academy: een enorme Plus
Ciranova Academy: een enorme Plus
Ciranova Academy: een enorme Plus
Ciranova Academy: een enorme Plus
Het merk Ciranova kwam in 2005 in handen van het internationaal opererende Debal Coatings, dat meer dan negentig jaar ervaring heeft in de nichemarkt van reactieve beitsen (chemisch kleuren van hout). Ciranova beschikt over een compleet gamma kwalitatieve producten voor het voorbereiden, kleuren, afwerken en onderhouden van binnen- en buitenhout. De chemische producten kunnen hout bijkleuren, permanent beschermen of in een kort tijdsbestek een andere look geven. 
Door de snelle groei van Ciranova, dat een veertigtal medewerkers telt, was een gedeeltelijke verhuizing noodzakelijk. “Tien jaar geleden exporteerden we nog naar vijf landen, nu naar een goeie vijftig”, vertelt  David Verrue, marketing manager bij Ciranova. “Vooral op de verkoopafdeling en in het laboratorium is het personeelsbestand de afgelopen jaren enorm toegenomen. In het nieuwe pand zijn de R&D laboratoriums, de commerciële ruimten en de administratieve ruimten ondergebracht. De productie en de opslagplaatsen zijn nog steeds gehuisvest op de oorspronkelijke site, op vijfhonderd meter afstand van de Ciranova Academy.”

Demonstraties op de campus
Klanten, verdelers, parketteurs en vertegenwoordigers van de industrie kunnen zich op de nieuwe campus laten rondleiden in Ciranova’s wereld van de reactieve beitsen. “Voorheen konden we klanten ook ontvangen in een speciaal ingericht lokaal, maar lang niet zo adequaat, uitgebreid en professioneel als nu”, aldus Verrue. “De huidige ruimte is vele malen groter en we beschikken bijvoorbeeld over eigen, gloednieuwe spuit-, borstel- en zaagmachines. In de Ciranova Academy kunnen we pas echt serieuze demonstraties houden. Deze liggen nu tijdelijk stil, maar in het post-coronatijdperk gaan we hier flink mee uitpakken.”

Basis van het succes
De basis van Ciranova’s succes is de kwaliteit van de afwerking, het gebruiksgemak en het kleurengamma. Na het kleuren kunnen klanten ervoor kiezen om het hout af te werken met een olie, vernis of was uit het uitgebreide gamma. Voor elk type afwerking beschikt Ciranova over een eigen uitgewerkt systeem; van voorbereiding tot onderhoud. “Met onze Loogbeits zijn we al sinds jaar en dag pionier en hebben we een grote voorsprong opgebouwd ten opzichte van de concurrentie”, weet de marketing manager. “Dit zijn reactieve beits voor het verouderen van looizuurhoudende houtsoorten zoals eik en grenen. Dat we vervolgens ook een compleet eigen systeem kunnen aanbieden, is van grote waarde.”

Trendsetter in onzichtbare afwerkingen
Als trendsetter in onzichtbare afwerkingen heeft Ciranova middels open innovatie met DSM het Ciranova Plus-assortiment ontwikkeld. De nieuwe producten zijn OCULTO PLUS, ECOFIX PLUS en WOODLOOK PLUS. Het Ciranova Plus-assortiment bestaat uit nieuwe en verbeterde producten waarvoor biobased grondstoffen worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. De ultra zelfmatterende vloerhars die in deze producten wordt gebruikt, zorgt voor natuurlijk ogende vloeren met de laagst mogelijke glans en geeft ultieme bescherming. Volgens Verrue is dit Plus assortiment van Ciranova momenteel razend populair. “De laatste jaren neemt de vraag naar biobased oplossingen toe. Lange tijd leefde het idee dat ecologische producten van mindere kwaliteit zijn, maar wij bewijzen met de Plus-lijn dat dit allerminst het geval is. We koppelen met de Plus afwerkingen een onzichtbare look aan een perfecte bescherming. Dankzij onze schitterende Ciranova Academy en ons vernieuwde assortiment zijn we met Ciranova klaar voor de toekomst.”