Happy Day Wijzonol

Een glimlach op het gezicht bij honderden vakschilders. Dat was het effect van de Wijzonol Happy Day 2019 op dinsdag 21 mei. Ruim 100 collega’s van Koninklijke Van Wijhe Verf en partners van de verfgroothandels doorkruisten heel Nederland. Ze verrasten meer dan 1000 schilders met duurzame cadeaus en een groene boodschap.
Happy Day WijzonolMet de Happy Day zet Wijzonol jaarlijks alle vakschilders in het zonnetje. Vijftig teams gingen door heel Nederland op zoek naar de vakman aan de kwast. Ze verrasten trotse eigenaren van schildersbedrijven en schilders op de steigers. Iedereen kreeg een mooie tas van natuurlijke materialen vol duurzame cadeaus: van biologische stroopwafels tot een herbruikbare waterfles.

Happy Day WijzonolSamenwerken aan duurzaamheid
Naast dat de schilders centraal staan tijdens de Happy Day, wil Wijzonol een extra boodschap overbrengen aan de gehele verfketen: het moet en kan duurzamer. Zo laat Wijzonol zien dat de LBH SDT Ultra Hoogglanslak voor buiten tot 12 jaar buitenduurzaam is en is gemaakt van biobased grondstoffen.
Duurzaamheid staat nog niet bij alle verfproducenten op de agenda. Daarom is Wijzonol de ‘Wij zijn NU’ campagne begonnen waar de Happy Day 2019 onderdeel van is. “Het is tijd dat de verfsector gaat samenwerken om de klimaatdoelen te behalen. Van leverancier tot schilder”, aldus Marlies van Wijhe, CEO van Koninklijke Van Wijhe Verf.

Happy Day WijzonolDuurzaam vereist
Eén van de bezochte schildersbedrijven is HAM Schilders. Eigenaar Ronald Ham is het helemaal met de visie eens: “Onze klant is bewuster met het onderwerp bezig. Het is steeds vaker een vereiste om duurzame verf toe te passen. Goed om te zien dat Wijzonol haar verantwoordelijkheid neemt.”
De enthousiaste reacties van de schilders zorgden daadwerkelijk voor een onvergetelijke Happy Day. Foto’s van de dag zijn te vinden op de Wijzonol Facebookpagina.

Eurostair