300 jaar vakmanschap in Nederland

PPG kondigde de start aan van festiviteiten ter gelegenheid van een mijlpaal van het bedrijf in 2022 - 300 jaar activiteiten in Nederland en de verjaardag van het merk SIGMA COATINGS van PPG.

In 1722 bouwde Jan Pieterszoon Schoen in Westzaan een windmolen om pigmenten te

In 1722 bouwde Jan Pieterszoon Schoen in Westzaan een windmolen om pigmenten te malen voor plaatselijke schilders. Het bedrijf dat hij oprichtte, Pieter Schoen & Zonen, ging zich later toeleggen op verfproductie. Het was een van de drie bedrijven die in 1972 fuseerden tot Sigma Coatings, wat de start betekende van het merk Sigma Coatings. Het bedrijf breidde verder uit en werd SigmaKalon, dat in 2008 door PPG werd overgenomen.

PPG zet zich al lange tijd in om gemeenschappen in Nederland te ondersteunen, met name in het onderwijs. Het bedrijf is sinds 2014 partner van NEMO Science Museum in Amsterdam en ondersteunt projecten met NEMO om wetenschap en technologie op een gemakkelijke en stimulerende manier toegankelijk te maken voor kinderen. PPG kondigde onlangs een tweejarig partnerschap aan met Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3), een non-profitorganisatie die kinderen en jongeren laat kennismaken met chemie en life sciences. 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen