3D vacuümheffer

16-08-2022
3D vacuümheffer

De eT-Litocran700 biedt een ongekende 3D-fijnafgestelde besturing voor een snelle, arbeidsarme installatie van ramen en glas- en gevelelementen.

3D vacuümheffer

EuroTECH heeft zijn expertise op het gebied van vacuümtechnologie ingezet om het leven van de gevelbouwindustrie gemakkelijker te maken. De innovatie bestaat uit een combinatie van een uiterst veelzijdige 3D-kop op een telescopische arm met een vacuümhefinrichting. Een afstandsbediening maakt zeer nauwkeurige bewegingen in alle richtingen mogelijk. Zelfs grote raamelementen kunnen eenvoudig en nauwkeurig van buiten tot op de millimeter in wandopeningen worden gestoken en voor de perfecte pasvorm worden geïnstalleerd.

3D vacuümheffer

Als stand-alone model wordt de eT-Litocran700 gemonteerd op een kraan of een verreiker met een snelwisselmechanisme. Voor gebruikers die de eT-Litocran700 bij voorkeur leveren via de verreikerassemblage, is in samenwerking met Magni een variant ontwikkeld  die is afgestemd op hun voertuigen.

3D vacuümheffer

Standaard is de eT-Litocran700 uitgerust met een eT-Hover-univac vacuümhefinrichting die glazen ruiten, gevelelementen en steen-, staal- of betonplaten met een gewicht tot 700 kg kan aanzuigen.

De 3D-kop van de eT-Litocran700 maakt alle denkbare posities van het zuigsysteem mogelijk. Telescopisch met 400 mm, kan de arm ook worden gedraaid en 180 graden worden gedraaid. Hierdoor kunnen ramen onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de verreiker worden geïnstalleerd zonder deze te hoeven verplaatsen.

Bekijk hier de video.