Warme onderwijsruimte

De Cranleigh School in Surrey in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht in 1865. In het kader van het ontwikkelingsproject van de campus van deze historische school zijn twee oude gebouwen gerenoveerd en omgevormd tot het Van Hasselt Centre: een nieuw gebouw met een onderwijsruimte en café. Het pand is gebouwd met behulp van een hybride structuur bestaande uit een stalen bovenbouwframe met houten dak- en vloerelementen. Voor de geprefabriceerde houten elementen werden de Kerto® LVL (gelamineerd fineerhout) producten van Metsä Wood gebruikt. "Hout wordt veel gebruikt in dit project en is inherent aan het ontwerpconcept. Het constructiehout blijft zichtbaar in het gehele gebouw waardoor er onderhoudsvrije binnenwelvingen ontstaan die de ruimtes van het gebouw karakter en warmte geven", legt Jack Stephenson van het architectenbureau Allies & Morrison uit, het bureau dat verantwoordelijk is voor het architectonische ontwerp van dit project. "De keuze voor de geprefabriceerde houten kanaalplaten is niet alleen ingegeven door esthetische redenen, maar ook door de snelle montage en lichtheid.”Warme onderwijsruimte

Easyfairs - SGA GO 2019