Aanzetten en verwerken veel gemakkelijker

16-01-2023
Aanzetten en verwerken veel gemakkelijker

HECO-Schrauben heeft het assortiment HECO-TOPIX-plus houtschroeven uitgebreid. Er zijn nieuwe houtschroeven toegevoegd, die voorzien zijn van de eigen HECO-Drive voor diameters van 4,5 tot 6 mm. (HD-25) en 5 mm. (HD-30).

Aanzetten en verwerken veel gemakkelijker

Het programma houtschroeven, dat in augustus 2020 geïntroduceerd werd, had standaard alleen een torx-aandrijving voor diameters van 3,5 tot 6 mm. Dankzij de uitbreiding kan HECO bouwprofessionals nu schroeven met alle gebruikelijke aandrijfgroottes bieden.

Aanzetten en verwerken veel gemakkelijker

De HECO-TOPIX-plus houtschroeven zijn nu ook leverbaar met platverzonken kop en freesribben in aandrijfgrootte HD-25 voor diameters van 4,5 tot 6 mm. Daarnaast is de Timber-Construction-Screw TCS met een diameter van 5 mm. nu leverbaar met een 60° verzonken kop en HECO-Drive HD-30.

Het nieuwe aandrijfconcept HECO-Drive (HD) is gebaseerd op de torx-aandrijving. De schroefkop en het licht conische bit zijn precies op elkaar afgestemd. Als de HECO-schroeven met HD-aandrijving samen met de HD-bits gebruikt worden, ontstaat het GripFit-effect. De schroef beweegt niet waardoor het aanzetten en verwerken van de schroef veel gemakkelijker wordt - zelfs met één hand.

Omdat de HD-drive een variant is op de bekende torx-aandrijving, kunnen de schroeven ook met een normaal torx-bit ingedraaid worden. Omgekeerd passen de HD-Drive bits ook op schroeven met een standaard torx-aandrijving.