Adler zet in op cradle to cradle

Zestien coatings uit het assortiment van Adler mogen inmiddels het felbegeerde keurmerk cradle to cradle voeren, waaronder de watergedragen alleskunner Bluefin Unistar, de ecologische houtolie Lignovit Terra en de high-end kozijnencoatings Aquawood Diamond en Polycolor 2K SQ.

Adler zet in op cradle to cradle | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Adler zet in op cradle to cradle | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Adler zet in op cradle to cradle | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Leon Cremers, directeur van Adler Benelux in Heeze: “Wij willen dat hout dat met onze producten is behandeld, geschikt is voor dit hergebruik. Ons doel is dat het gebruikte coatingmateriaal bij deze recycling ook een extra voordeel oplevert, bijvoorbeeld als lijm of bij het kleuren.”

Het productieproces moet daarnaast milieuvriendelijk zijn: er dient energie uit hernieuwbare bronnen te worden gebruikt, zoals wind- of waterkracht. Bovendien moeten cradle to cradle-producten een hoog aandeel hernieuwbare grondstoffen bevatten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de duurzame meubellak Bluefin Terra-Diamond, die voor 85 procent uit natuurlijke grondstoffen bestaat, en de ecologische houtolie Pullex Aqua-Terra.

Adler biedt volop gecertificeerde coatings

In het assortiment van Adler vinden gebruikers volop cradle to cradle-gecertificeerde coatings voor elke toepassing in en rondom het huis. De houten gevel wordt beschermd met Pullex Aqua-Terra; binnen komen de muurverf Aviva Terra-Naturweiß en de Legno Aqua-Öl voor de houten lambrisering goed van pas. De houten kozijnen worden gecoat met Aquawood Natureffekt, de voordeur met Aquawood Protor. En voor kleine doe-het-zelf klussen is de universele lak Varicolor de perfecte keuze.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen