AGC Glass voor nieuwbouw Facédo

AGC Glass voorzag het tweede onderkomen van gevelspecialist Facédo van onder meer zonwerend glas met veel daglicht en transparantie.

AGC Glass voor nieuwbouw Facédo | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Speel video
AGC Glass voor nieuwbouw Facédo | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
AGC Glass voor nieuwbouw Facédo | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Dit gebouw, recht tegenover het al bestaande pand gelegen, bestaat uit 1.200 m² kantoorruimte, 300 m² bedrijfsrestaurant en 1.700 m² bedrijfshal met een professionele beglazingsstraat. Dat de gevel dienstdoet als visitekaartje is gezien de dienstverlening van het bedrijf evident.

Het was van meet af aan duidelijk dat de gevel van dit project zeer belangrijk was. Daarom is in het ontwerp de vliesgevel met ongekend grote raampartijen extra opsmuk gegeven met de toepassing van aluminium. De aluminium kokers in bronslook en de kaders aan de boven- en onderzijde zorgen voor een prachtige dieptewerking.

Transparantie en zonwering met AGC Glass

Omdat de architect Van den Dungen Gronovius van RvdDG de gevel niet wilden vervuilen met buitenzonwering om zo een rommelig gevelbeeld te voorkomen, is er gekozen voor zonwerend glas. Met de oplossing van AGC Glass is er overweldigend veel daglicht in het pand en zijn ook de gewenste transparantie en zonwering gegarandeerd.

De nieuwbouw van Facédo is uitgerust met zonwerend glas Ipasol Ultraselect 62/29. Met een lichttransmissie van 62% en een zontoetredingsfactor van 29% haalt dit product een selectiviteit van 2,14. Dit glas wordt gekenmerkt door een hele hoge daglichttoetreding en zeer goede zonwerende eigenschappen.

foto’s: AGC Glass Europe

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen