BAU München na vier jaar terug

BAU München na vier jaar terug

Na meer dan vier jaar afwezigheid gaat BAU over enkele dagen van start op het terrein van Messe München. Van 17 tot 22 april presenteren meer dan 2.200 exposanten uit 49 landen innovaties en trends uit de bouwsector op een vloer van 200.000 vierkante meter.

BAU München na vier jaar terug

Naast tal van oplossingen en producten biedt BAU bezoekers ook een uitgebreid ondersteunend programma met forums, speciale shows, conferenties en prijsuitreikingen.

De verschillende bezoekersgroepen krijgen de kans om het aanvullende aanbod af te stemmen op hun eigen individuele behoeften.

Op de eerste twee dagen van de beurs houdt het Duitse federale ministerie van Volkshuisvesting, Urban Development and Building een congres in het International Congress Center (ICM). Het evenement opent met een keynote speech gegeven door de federale minister van Bouw Klara Geywitz over het onderwerp "Slim, klimaatvriendelijk, betaalbaar – bouwen in het decennium van transformatie". De conferentie zal onder andere belangrijke onderwerpen omvatten zoals "Klimaatbewust en resource-saving construction" en "Resource bottlenecks – oorzaken, gevolgen, oplossingen".

Praktijk en duurzame materialen bij BAU München

Naast theorie speelt de praktijk een even belangrijke rol bij BAU München. De bijbehorende speciale shows illustreren al vele jaren passende toepassingsvoorbeelden.

De Innovation Hub in hal B0 biedt een vooruitblik op de bouwsector van morgen in een tentoonstellingsruimte, die is gemaakt met behulp van duurzame materialen.