Belangrijke stap in CO₂ reductie

21-02-2023
Belangrijke stap in CO₂ reductie

De rode draad bij het ontwikkelen van producten en optimaliseren van processen is de invloed van ons handelen op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Het evenwicht zoeken tussen ecologische en technologische belangen is voor ons vanzelfsprekend. Het streven van Omnicol is om alleen kwalitatief hoogwaardige producten op de markt te zetten.

Belangrijke stap in CO₂ reductie

De uitdaging is om geen afbreuk te doen aan de technische prestaties, levensduur, geldende normen en de verwerkingseigenschappen in combinatie met een kleinere ecologische voetafdruk.

Met ingetogen trots kondigt Omnicol aan dat ze erin geslaagd zijn voor hun productgroepen poedertegellijmen, plaatsingsmortels en constructieve lijmen een belangrijke stap gezet hebben in CO₂ reductie. Een hele mooie prestatie van het R&D team met zelfs een beter resultaat dan verwacht. De exacte uitkomst zal later worden gedeeld, het is een complexe calculatie. De invoering wilden ze daar echter niet op laten wachten.

Het verschil waaraan u de grote verlaging van de CO₂ uitstoot zult kunnen herkennen is een tintverschil voor de niet gepigmenteerde producten. Deze is beperkt en heeft geen invloed op het eindresultaat van uw project.