Belgian Construction Award voor steenstrip automaat

Vandersanden nam voor de eerste keer deel aan de Belgian Construction Awards (BCA) , en mocht er direct een in ontvangst nemen voor het RoboBrick systeem.

RoboBrick is bekroond in de categorie Innovation Process/IT. Dat omwille van de brede

RoboBrick is bekroond in de categorie Innovation Process/IT. Dat omwille van de brede toepasbaarheid, impact op veel belanghebbenden, de snelheid van het systeem en de grondstofbesparing.

De Belgian Construction Awards zetten het vakmanschap in de bouwsector in de kijker, tonen hoe innovatief deze is, en bekronen hem ook.

RoboBrick is een een totaaloplossing die steenstrips op geautomatiseerde wijze en in een geconditioneerde ruimte aanbrengt op prefabsystemen of wanden, en dat met een mogelijke garantie van twintig jaar. Vandersanden ontwikkelde het industriële gevelsysteem in nauwe samenwerking met klanten en leveranciers. Het omvat aangepaste steenstripverpakking en tweecomponentenlijm, BrickDesigner-software en een tracing- en monitoringsysteem. 

RoboBrick sluit aan op een bestaande of nieuwe productielijn en werkt op allerlei ondergronden zoals houtskelet, staalbouw, beton of isolatiemateriaal. Met 2500 steenstrips per uur, die volledig geautomatiseerd verlijmd worden, ligt de verwerkingssnelheid 15 keer hoger dan normaal.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen