Beschermt tegen UV-licht

Lignovit Interior UV 100 van Adler benadrukt de karakteristieke schoonheid van het hout en beschermt het tegen vergeling en verdonkering.

Zodra hout aan licht blootgesteld wordt, worden bepaalde bestanddelen – vooral lignine –
Beschermt tegen UV-licht | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Beschermt tegen UV-licht | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Zodra hout aan licht blootgesteld wordt, worden bepaalde bestanddelen – vooral lignine – afgebroken. Daardoor verandert de kleur. Speciaal voor naaldhout dat binnenshuis wordt gebruikt heeft Adler daarom Lignovit Interior UV 100 ontwikkeld. Aan dit houtlazuur op waterbasis zijn speciale lichtbeschermingsmiddelen toegevoegd, die de uv-straling absorberen en het bestanddeel lignine stabiliseren. Het matte, transparante houtlazuur zorgt ervoor dat het oppervlak langdurig mooi blijft.

Veel producenten van houten bouwdelen behandelen de zichtbare houten oppervlakken al in de fabriek met Adler Lignovit Interior UV 100. De dunne laag lazuur beschermt het hout zo ook al tijdens het transport en de montage tegen vochtigheid, vuil en beschadigingen.

Lignovit Interior UV 100 is in verschillende kleurtonen verkrijgbaar: van het zachte crèmewitte ‘Montblanc’ en het natuurlijk lichte ‘Zugspitze’ tot het grijsachtige ‘Spok’.

Lignovit Interior UV 100 is bovendien onderdeel van het green-assortiment van Adler: het lazuur bevat geen chemische houtbeschermingsmiddelen en kan zonder problemen binnenshuis worden gebruikt. Dankzij het hoge ademende vermogen zorgt het lazuur voor een gezond binnenklimaat.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen