Bespaar kosten met ZeroGlass paintstop

Producten 10-06
Bespaar kosten met ZeroGlass paintstop

Door over te stappen van gele paintstop naar Wiltec ZeroGlass paintstop profiteert Tulp Productie van een langere standtijd, minder spuitnevel, een veiligere productieomgeving en een vermindering van afval en afvalkosten. Dit zorgt niet alleen voor een schone en veiligere werkplek en een kwaliteitsverbetering, maar ook voor een significante kostenbesparing.

Bespaar kosten met ZeroGlass paintstop

Tulp Productie beschikt over een automatische lakstraat waarin vlakke delen worden gespoten. Daarnaast heeft de fabriek twee cabines, waaronder een spuit- en beitscabine. Hier worden de delen gespoten die niet door de lakstraat kunnen. “Voorheen gebruikten we gele paintstop in de spuitcabine. De overspray ging daar dwars doorheen, waardoor het achterfilter snel verzadigd was en het filter zijn werk niet meer naar behoren deed”, vertelt Bertus Kats, spuiter. “We waren gebaat bij een alternatief en hebben dat gevonden in ZeroGlass paintstop.”

Bespaar kosten met ZeroGlass paintstop

ZeroGlass is sterker en dikker

Tulp heeft eerst getest met Wiltec ZeroGlass paintstop. “Ik merkte al meteen de voordelen”, analyseert Bertus. “Het materiaal van de ZeroGlass is sterker en dikker, waardoor de spuitnevel er niet zo snel doorheen gaat. Niet alleen is het filter daardoor minder snel verzadigd, de nevel in de spuitcabine is ook afgenomen.” De ZeroGlass paintstop heeft daarbij een veel langere standtijd dan gele paintstop.

Bespaar kosten met ZeroGlass paintstop