Betere deuren maken verschil

03-10-2022
Betere deuren maken verschil

In Nederland is 75% van de bestaande woningen nog niet goed geïsoleerd. Het vervangen van een deur met een dikte van 38mm door een deur van 54mm kan al een groot verschil maken. In een korte animatiefilm legt GND uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Betere deuren maken verschil

Het zorgt namelijk naast een prettig en comfortabel huis en CO2-reductie ook voor minder energieverbruik. En dat is met de huidige energieprijzen voor iedereen van belang.

Bij de isolatie van de gevel spelen goed isolerende deuren en deur-kozijncombinaties een belangrijke rol. Voor nieuwbouw is de 54mm-deur al 20 jaar de standaard en voor zeer energie neutrale woningen deuren met een dikte van zelfs 67 tot 80mm dikte. In bestaande woningen worden technisch achterhaalde en slecht isolerende 38mm-deuren, echter veelal vervangen door nieuwe, net zo slecht isolerende 38mm-deuren. Terwijl het toepassen van een dikkere, hoogwaardig isolerende deur met isolerende beglazing en de juiste dichtingen een veel beter resultaat geeft.

In de animatiefilm legt GND uit dat een 54mm vaak zonder kozijnaanpassingen kan worden geplaatst en dat de meerkosten heel beperkt zijn.

GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten.