Boekhouden in trekpleister

#afbouw 28-09-2018
Boekhouden in trekpleister

Het gebouw van Norgay Accountants in Gooik (provincie Vlaams-Brabant) is afgewerkt met een witte gevelpleister. Dit geeft een stijlvolle en moderne look. Om groenaanslag en de invloed van het verkeer te beperken, werd de pleister onmiddellijk na plaatsing overschilderd met een kwalitatieve, beschermende en intelligente gevelverf van Sto. En dat loont. Drie jaar later ziet de gevel er nog steeds zo goed als nieuw uit. Dankzij de frisse uitstraling is het gebouw zelfs uitgegroeid tot een echt commercieel uithangbord voor het boekhoudkantoor.
Boekhouden in trekpleister
Materialen
DS Architecten creëerde een hedendaagse vormgeving, waarbij elke bouwlaag uit een ander en atypisch materiaal bestaat. De begaande vloer is afgewerkt met glas en hout, op de eerste verdieping is er gevelpleister aangebracht met daarbovenop een verdieping in zwart leien. “Gevelpleister is een materiaal dat in het oog springt. In combinatie met de andere afwerkingen zijn we gekomen tot een bijzonder resultaat”, aldus architect Simon De Boeck van DS Architecten. Om het lage energiepeil te behalen, werd gebruik gemaakt van het StoTherm Classic gevelisolatiesysteem en trippelglas beglazing. Door de bijzondere hoge ligging van het gebouw bevinden de vergaderzalen zich deels onder de grond, waardoor het er in de zomer ook aangenaam koel blijft. Het glas zorgt voor voldoende daglicht.

Wit gevelpleister
Norgay Accountants koos voor wit gevelpleister om het gebouw een stijlvol en modern karakter te geven. Patrick Evenepoel, die de pleisterwerken voor het kantoor verzorgde, bracht een extra beschermingslaag aan met de gepatenteerde gevelverf StoColor Dryonic® G van Sto, specialist op het vlak van onder meer gevelverven en gevelpleisters. De Namibische woestijnkever diende als voorbeeld voor deze nieuwe verf. De verf beschikt, net zoals het pantser van de kever, over een hydrofiel-hydrofobe microstructuur.$De door Sto ontwikkelde innovatieve Dryonic Technolgy berust op hetzelfde principe: deze perfecte drainagetechniek zorgt voor een optimale waterafvoer van regen, dauw en nevel. Hierdoor kan de gevel snel drogen en wordt de vorming van groenaanslag aanzienlijk vertraagd. De gevel is daarnaast extra beschermd tegen de invloed van het drukke verkeer en vuildeeltjes van de omliggende hoge bomen. Het zorgt zo voor extra bescherming, lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid.

Goede investering
“Ik werk sinds jaren met de producten van Sto en raadt mijn klanten steeds een extra verflaag aan. Ik zie een duidelijk verschil wanneer sierpleister na plaatsing onmiddellijk overschilderd wordt met één van hun intelligente gevelverven. Het zorgt voor een langdurig mooi resultaat”, zegt Evenepoel. Ook de klant ziet de voordelen van een gevelverf gemakkelijk in. “Gevelpleister past erg mooi in een modern concept, maar het vraagt om wat extra onderhoud. Het kost 5 à 10% bovenop de prijs, maar het loont om sierpleister extra te beschermen. In 90% van de gevallen, aanvaarden mijn klanten dan ook de optie met extra bescherming in de offerte”, stelt Evenepoel.
Op basis van het type ondergrond en in functie van de behoeftes van het gebouw, wordt de meest geschikte gevelverf gekozen. De klant kiest nadien uit meer dan 800 verschillende kleuren de gewenste tint. Ook de architect is lovend: “Ik passeer dagelijks het kantoor van Norgay Accountants en het gebouw ziet er nog altijd als gloednieuw uit”, zegt De Boeck. Voor de vennoten is de gevelverf dan ook een goede investering op lange termijn geweest.

Commercieel uithangbord
De werknemers van Norgay Accountants genieten tot op heden van de frisse en vernieuwende uitstraling van het gebouw. Dankzij het bijzondere concept met witte gevelpleister, hout en zwarte leien, is het gebouw uitgegroeid tot een waar commercieel uithangbord voor het boekhoudkantoor. Het laat klanten, bezoekers en zelfs sollicitanten niet onberoerd. Het kantoor wordt ook een aantal keer per maand gehuurd door verschillende verenigingen en bedrijven voor de organisatie van events en vergaderingen. “Het gebouw is een echte meerwaarde voor ons bedrijf. Voor ons is het dan ook erg belangrijk dat het mooie resultaat behouden blijft. De beschermende gevelverf voor de sierpleister doet hierin zeker zijn werk. Het is overigens veel aangenamer werken in een fris en mooi kantoor”, besluit Vanderlinden.

Boekhouden in trekpleister
Boekhouden in trekpleister
Boekhouden in trekpleister
Boekhouden in trekpleister