Bronze Certificate voor lakverf

De Copperant Pura Lakverf hoogglans, zijdeglans en mat hebben een C2C Bronze Certificate behaald.

Bronze Certificate voor lakverf | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Het proces van certificering van de andere producten uit de Pura lijn, zoals de Pura Muurverf en Multiprimer loopt nog. Maar ook voor deze producten verwacht de producent het certificaat te behalen.

Om een C2C certificering te krijgen, word je gecontroleerd op de samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. De huidige methoden voor duurzame productontwikkeling richten zich op het beperken van de negatieve impact en daarmee het verkleinen van de voetafdruk van het product.

Het ‘minder slecht maken’ van het product bestaat uit het kiezen van schonere en hernieuwbare / biobased grondstoffen, het zuiniger maken van het product in gebruik, en het optimaliseren voor recycling. Dit is een traject waar Baril Coatings, het moederbedrijf van Copperant, zich al jarenlang voor inzet. Onder de noemer ‘meer met minder’ probeert het bedrijf steeds weer een stap te zetten in het produceren van kwaliteitsproducten op basis van biobased grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen. De goede dekking zorgt ervoor dat minder verf wordt gebruikt en de langdurige bescherming voor langere onderhoudsintervallen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen