Buitenverf voor een duurzame buitenruimte

Algemeen 07-02
Buitenverf voor een duurzame buitenruimte

De duurzame, slijtvaste buitenverven van Little Greene, verkrijgbaar in het volledige kleurenpalet van het bedrijf, combineren de hoogste technische prestaties met een prachtige afwerking en een intense kleurdiepte.  Het uitgebreide assortiment afwerkingen maakt het volgens de fabrikant mogelijk om buitenruimtes volledig te transformeren, de sfeer te veranderen en visuele aantrekkingskracht en vreugde toe te voegen aan het exterieur, het hele jaar door.

Buitenverf voor een duurzame buitenruimte

De zes slijtvaste finishes uit Little Greene’s Exterior Paints-serie omvatten hoog- en matglans afwerkingen voor hout- en metaalwerk, op zowel olie- als waterbasis, plus de traditionele Limewash en de weerbestendige Intelligent Masonry Paint voor metsel- en pleisterwerk.

Buitenverf voor een duurzame buitenruimte

“De afgelopen jaren hebben we een echte verschuiving gezien in de manier waarop exterieurs worden gedecoreerd. In plaats van apart te worden behandeld, zien we dat het interieurontwerp en kleurgebruik naar buiten worden gebracht, vaak in de vorm van een serre of veranda, welke het interieur verbindt met de tuin of buitenruimte”, aldus Ruth Mottershead, creative director, Little Greene. “Kleur wordt gebruikt om een zone aan te brengen in de buitenruimte, zodat er een ontspannings-, eet- of leefruimte ontstaat in een grotere tuin. Eenvoudige updates, zoals het schilderen van een enkele muur in een felle, heldere kleur of het opfrissen van houten meubilair, kunnen meteen impact hebben op de leefruimte buiten. De trends op het gebied van buitendecoratie volgen grotendeels de trends die we in het interieur zien, waarbij rijke, warme, op bruin gebaseerde tinten en aardse natuurlijke kleuren worden omarmd naast vrolijke, zonnige gelen, die het hele jaar door te zien zijn, en meer traditionele kustachtige blauw en -groen tinten. Naast dat schilderen een praktische oplossing is voor het weerbestendig maken en beschermen van een huis, is het verfraaien van je exterieur ook de perfecte gelegenheid om je buitenruimte een persoonlijk design te geven.”

Buitenverf voor een duurzame buitenruimte

De buitenverf

  • Intelligent Masonry Paint is ontworpen om tot 15 jaar mee te gaan op buitenmuren voordat er opnieuw geschilderd dient te worden, mits correct aangebracht. Deze milieuvriendelijke buitenverf op waterbasis droogt snel tot een aangenaam egale, matte finish en is geschikt voor toepassing op metselwerk, nieuw pleisterwerk, cementblokken en bestaande buitenverven. De verf is vuil- en waterafstotend en bevat antischimmel- en antiverouderingstechnologie. Dit biedt trotse huiseigenaren, die hun huis langer willen beschermen en weerbestendig willen maken, gemoedsrust en een duurzame kleur op de buitenmuren.

    Buitenverf voor een duurzame buitenruimte
  • Intelligent Exterior Eggshell is volgens Little Green dé keuze van de praktische huiseigenaar voor al het buitenhout- en metaalwerk, inclusief deuren, kozijnen, tuinhuisjes, poorten en tuinmeubilair. De technisch geavanceerde, self-priming formule betekent dat Intelligent Exterior Eggshell rechtstreeks kan worden aangebracht op nieuw en kaal hout, evenals op voldoende gegrond metaalwerk. Intelligent Exterior Eggshell is één van de slimste en meest milieuvriendelijke keuze voor al het buitenhoutwerk, heeft een elegant, matte uitstraling en is tegelijk weerbestendig en duurzaam. Intelligent Exterior Eggshell is verkrijgbaar in alle tinten van het Little Greene-kleurenpalet, is stofdroog in 2-4 uur en overschilderbaar na 16 uur.

  • Intelligent Gloss is een watergedragen alternatief voor Little Greene’s Traditional Oil Gloss en is ook geschikt voor gebruik als buitenverf. Intelligent Gloss is een sterke, milieuvriendelijke en volledig afwasbare verf met een chique hoogglans. Intelligent Gloss is een sneldrogende afwerking, perfect voor alle schrijn- en houtwerk en voldoende gegrond metaal.

  • Tom’s Oil Eggshell is de favoriete traditionele buitenverf van een Senior Chemicus bij Little Greene, naar wie deze afwerking vernoemd is, en is zeer geliefd bij professionele schilders. Tom’s Oil Eggshell is op oliebasis en heeft een mooie laagglans en een diepe hechting, is soepel aan te brengen, volledig weerbestendig en zeer slijtvast. Deze charmante verf is ook verkrijgbaar in alle kleuren en geschikt voor buitenhout- en metaalwerk.

  • Traditional Oil Gloss heeft een klassieke, diepglanzende afwerking, die bijzonder fraai oogt op voordeuren en traditioneel schrijnwerk. Deze gloss kan worden toegepast op zowel buiten- als binnenhoutwerk en metaalwerk. Doordat het extreem slijtvast en onderhoudsvriendelijk is en haar glans veel licht reflecteert, is Traditional Oil Gloss volgens de fabrikant zowel praktisch als stijlvol. Ondanks haar traditionele kwaliteiten wordt voor deze hoogglans afwerking gebruik gemaakt van Little Greene’s innovatieve en milieuvriendelijke eco-olierecept, welke is geformuleerd met behulp van natuurlijke, plantaardige oliën.

  • Limewash is een traditionele buitenverf voor het beschermen en decoreren van poreuze stenen muren, kalkmuren en pleisterwerk. Deze verf is op waterbasis en volledig ademend en is daarmee zeer geschikt voor oude muren, vooral die met vochtproblemen. In tegenstelling tot veel moderne verven verbindt Limewash zich met het steenoppervlak en wordt de mooie, charismatische diepte opgebouwd door opeenvolgende lagen aan te brengen. Deze zeer matte verf is verkrijgbaar in een ruime keuze aan kleuren.

  • Intelligent ASP is Little Greene’s technisch meest geavanceerde primer en biedt volgens het bedrijf de perfecte voorbereiding voor elke afwerking, zowel binnen als buiten. Intelligent ASP wordt in een tint geleverd, die past bij de kleur van je toplaag en wordt met name aanbevolen op gerepareerde of brokkelige oppervlakken, en om de overgang van een lichte naar een donkere of felle kleur te vergemakkelijken (of omgekeerd).