Circulaire renovatie 36 woningen

19-07-2022
Circulaire renovatie 36 woningen

Mooiland en elk® starten in september met de circulaire renovatie van 36 woningen in Haps. Naast het verbeteren van de energieprestatie van de woningen tot A-label na oplevering, zit de duurzame winst vooral in het toepassen van circulaire oplossingen tijdens de renovatie.

Circulaire renovatie 36 woningen

In dit project is maximaal ingezet op demontabele onderdelen, om zo het hergebruik van materialen in de toekomst te verhogen. Daarnaast is een verantwoorde herkomst van de materialen essentieel voor het realiseren van de circulariteit. Uiteindelijk hebben alle mutaties een CO2-reductie van 240 bomen per woning opgeleverd.

Circulaire renovatie 36 woningen

Door deze nieuwe aanpak kan de bouwsector, naast de verbetering van energiegebruik van woningen, nu ook al tijdens de renovatiewerkzaamheden de CO2-footprint verkleinen.

Naast de toepassing van HR ++ ramen, wordt de vloerisolatie door de toepassing van circulair schelpenzand uitgevoerd. Alle daken worden voorzien van hergebruikte keramische dakpannen en geïsoleerd met biobased producten. De voor- en achterdeuren worden niet vernieuwd, maar hersteld. De keukens krijgen geen traditionele tegelwand, maar een losmaakbare wand gemaakt van gerecyclede panelen.

De badkamer wordt gemaakt van waterproof panelen bestaande uit 99+% Pet materiaal. Daarvan is nu 75% gerecycled. De panelen worden geproduceerd door REPEAT materials.