Cooloo wint met refurbishment FGNoviteitenprijs 2023

Fotografie ® Neneh Reza Verburg
Fotografie ® Neneh Reza Verburg

Laat oude meubels niet verloren gaan. Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer toonde Cooloo oud naast refurbished meubilair, om de oneindige mogelijkheden te laten zien. Opgeknapt met Cooloo’s Circulaire Coatings gemaakt van lokale afvalstromen.

Fotografie ® Neneh Reza Verburg
Fotografie ® Neneh Reza Verburg

Op de 24ste editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs, hét nationale evenement van Nederland op het gebied van werkomgeving, gebouwbeheer en werkplekken, nam Cooloo de FGNoviteitenprijs in ontvangst voor refurbishment.

Cooloo wint met refurbishment FGNoviteitenprijs 2023

Een prijs voor een opvallende en betekenisvolle 'noviteit', met unanieme keuze voor Cooloo door de jury. Volgens de jury laten Cooloo’s Circulaire Coatings zien in staat te zijn om ‘duurzaam’, ‘circulair’ en ‘maatschappelijk verantwoord’ toe te passen in de facilitaire omgeving. Een aanpak die leidt tot een opvallende en betekenisvolle noviteit en zijn meerwaarde voor de gebruiker bewijst.

Refurbishment

Veertig jaar ervaring in de meubelindustrie heeft Cooloo laten zien hoe inefficiënt en vervuilend de huidige meubel-, stoffeer- en productieindustrie is. Refurbishment trok de aandacht van de bezoeker door het oude naast het refurbished te tonen. Door deze items op te knappen, krijgen de tijdloze ontwerpen een duurzaam en circulair Endless Life®.

Furniture as a Service (FaaS)

De economie verandert en Cooloo verandert mee met het Furniture as a Service (FaaS) programma, een grote hit op de beurs. Met het oog op circulariteit biedt Cooloo FaaS aan; oftewel het leasen van meubilair. Wil je bezitten over nieuw of kies je voor circulariteit en hergebruik. Door Cooloo meubilair te huren zorgen we er samen voor dat de wegwerpcultuur vermindert. Voor een maandelijks bedrag levert Cooloo de meubels op locatie en nemen ze onderhoud uit handen. Gebonden aan een seizoen zoals een (dak)terras? Geen probleem! De meubels worden opgehaald na het seizoen, opgeslagen en het meubilair krijgt een opfrisser, zodat jouw terras klaar is voor het nieuwe seizoen.

Lees ook: Verduurzamen monument altijd maatwerk

Econcrete

Een van de getoonde innovatieve coatings is Econcrete, een duurzame betoncoating gemaakt met gerecyclede materialen. Het bevat tot 65% gerecyclede materialen met een lage CO₂-uitstoot door het gebruik van Cooloo's eco-based bindmiddel en de zeer beperkte hoeveelheid cement die nodig is. Met Econcrete geef je binnen- en buitenruimtes die stoere en duurzame uitstraling. Door de flexibele toepassing kan elke vorm en maat gecoat worden, van trappen tot vloer, wanden tot meubels.

Cooloo ontwikkelt en produceert producten en afwerkingen voor interieurs, meubels, akoestische oplossingen en industriële toepassingen op basis van innovatieve coatingtechnologieën. De vormvrijheid die deze technieken bieden in combinatie met het gebruik van afvalstoffen leiden tot unieke, circulaire producten ontworpen binnen de duurzame Endless Life filosofie van Cooloo.