Creatief met glas

01-02-2023
Creatief met glas

In Brussel is recent de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis opgeleverd, een zeer markant gebouw met vele technische innovaties en een creatief materiaalgebruik. AGC stond in voor de levering van het glas in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen en toepassingen.

Creatief met glas

De buitengevel is uitgevoerd met AGC zonwerend glas in het type Stopray Ultra-60 op Clearvision. Het is drievoudig glas, met de drie glazen componenten van Low-iron Clearvision. Zo wordt het licht op de best mogelijke manier doorgelaten, terwijl men wel goed beschermd is tegen de zon.

Verder is in het kantoorgebouw nog de Lacobel Pure White van AGC toegepast. In dit geval is extra helder glas gebruikt als basis, ClearVision, met daarachter een witte lak. Het Lacobel glas is hier erg interessant omdat het niet alleen esthetisch zeer fraai is, maar ook gebruikt kan worden als whiteboard tijdens vergaderingen.

Een andere mooie toepassing van AGC-glas tot slot zit hem in de scheidingswanden met akoestische Stratophone beglazing. Het zorgt voor een kalme en serene sfeer binnen het compartiment in tegenstelling tot alles wat zich in de open ruimtes van het kantoor kan afspelen.

Al het glaswerk is bovendien Cradle to Cradle gecertificeerd, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw.