Creatief met keramiek

#afbouw 05-02-2021
Creatief met keramiek

Keramische muren en vloeren bieden de mogelijkheid om de persoonlijkheid van elke ruimte in een huis te definiëren. De decoratieve motieven die we vinden in keramische collecties stellen ons in staat om creativiteit te verkennen en de stijl te vinden die het beste past bij het decor dat we willen bereiken. 
Creatief met keramiek
Naast de onbetwistbare esthetische waarde, als we het hebben over keramiek, hebben we het over een materiaal dat ontelbare voordelen heeft, zoals de weerstand, stabiliteit, reinigingsgemak en veiligheid in vergelijking met andere materialen.
We maken een reis door de populairste keramische motieventrends in decoratieve en interieur projecten.

Tijdloos
Het bijzondere van deze stijl is tijdloze elegantie. Ongeacht de mode, blijven de klassieke motieven onveranderd in de tijd, met behoud van hun aantrekkingskracht en persoonlijkheid. We vinden in de keramische collecties een ongelooflijke verscheidenheid aan originele patronen, klassieke geometrieën, bloemige details en neutrale tinten die ons in staat stellen om de essentie van deze stijl te configureren.

Geometrische kenmerken
Geometrische motieven zijn een gedurfde optie voor het versieren van vloeren en muren met keramische tegels, terwijl ze tegelijkertijd een zeer verrassende esthetiek creëren die bijna flamboyant kan zijn. Het is mogelijk om een ontwerp te maken dat verschillende motieven combineert of slechts één geometrisch patroon gebruikt.

Intimi
Motieven met een subtielere look. Tegels die een delicate uitstraling hebben of kleine details tekenen, die ons doen denken aan kuntwerken en de meer gedetailleerde decoraties.

Botanica
Decoreren met groen en bloemen raakt nooit uit de mode. Groen is de dominante kleur, hoewel andere kleuren binnen sluipen door middel van motieven geïnspireerd door tropische bladeren. Soms vormen deze motieven thema's of arabesque structuren.

Mandala's en mozaïeken
De motieven geïnspireerd door de vormen van mandala's intensiveren het hoofdthema van het decor. De geometrieën van deze composities en de combinatie van hun tinten trekken onze aandacht. Voor een meer minimalistische trend kunnen we leunen op de neutrale motieven die bij deze gelegenheid zijn gecreëerd met zwart-wit mozaïek en geen mix van texturen.

Creatief met keramiek
Creatief met keramiek
Creatief met keramiek
Creatief met keramiek