De hoogwerker als verdienmodel

Steeds meer schilderbedrijven, maar ook ZZP’ers schaffen hun eigen hoogwerker aan. Wat is toch de overweging van deze ondernemers om te kiezen voor een eigen hoogwerker? Eigenlijk is het heel simpel, zij gebruiken de hoogwerker als verdienmodel.
De hoogwerker als verdienmodel | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
De hoogwerker als verdienmodel | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
De hoogwerker als verdienmodel | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
De hoogwerker als verdienmodel | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Een jaar of 5 geleden merkte Totaallift als importeur van Platform Basket spinhoogwerkers in Nederland, dat er steeds meer vraag kwam naar verschillende soorten hoogwerkers. Dit had deels te maken met aangescherpte wet- en regelgeving rondom veilig werken op hoogte. Maar ook met het gemak en de efficiëntie van een hoogwerker ten opzichte van het werken met steigers en trappen.
“Wanneer klanten ons voor het eerst bezoeken, zijn dit ook vaak de voordelen die zij aangeven om te bekijken of aanschaf van een eigen hoogwerker interessant voor hen is”, vertelt Jasper Klein Legtenberg verkoopadviseur bij Totaallift.

Aangenaam verrast
De reden dat deze klanten nog niet overgestapt zijn naar een eigen hoogwerker, heeft vaak te maken met het onjuiste beeld dat men heeft bij de hoogte van de investering: “Kun je met je werkzaamheden zo efficiënt werken dat je je kosten terugverdient? “ Klanten zijn altijd weer aangenaam verrast wanneer ik ze vertel dat je de hoogwerker niet als kostenpost moet zien, maar als verdienmodel”, zegt Klein Legtenberg.

Hoogwerker huren
Als je een hoogwerker niet vaak gebruikt is huren een prima optie. In de praktijk blijkt vaak dat na het huren van een hoogwerker het gemak ervan wordt ervaren en er een bepaald omslagpunt komt, waarbij je jezelf als ondernemer af moet vragen of een hoogwerker in eigen beheer een betere optie is. Vooral omdat je dan te allen tijde je eigen hoogwerker ter beschikking hebt. Daarnaast heb je niet meer te maken met onnodige transportkosten en -tijden, maar vooral ook omdat de hoogwerker op een bepaald moment geld voor je gaat opleveren wanneer je deze slim inzet.

Verdienmodel
Leasen is op dit moment bijzonder aantrekkelijk gezien de lage rentestand. Klein Legtenberg: “Wij hebben een rekenmodel waarin we onze klanten in één oogopslag kunnen laten zien waar het omslagpunt ligt tussen huren en kopen. Op basis van de gemiddelde dagprijs voor het huren van de meest gangbare 15 & 18 meter spinhoogwerkers, ligt het omslagpunt al bij 2 á 3 dagen huren in de maand. Daarnaast hebben onze hoogwerkers een uitstekende restwaarde en kan er voor verschillende modellen investeringsaftrek worden aangevraagd, waardoor de aanschaf van een eigen hoogwerker bijzonder aantrekkelijk wordt.”

Vaker ingezet
De ervaring leert dat wanneer je een eigen hoogwerker hebt, deze nog veel vaker gebruikt wordt, dan wanneer je deze steeds moet huren. Het gebruik van een hoogwerker wordt net als bij huur door de eigenaar doorberekend aan zijn klanten, waardoor na het bepaalde omslagpunt, de hoogwerker geld gaat opleveren.


Professionele bedrijfsuitstraling
Het mes snijdt aan twee kanten, een eigen hoogwerker voorzien van de bedrijfsnaam straalt professionaliteit uit en levert extra reclame op.
Klein Legtenberg: “Wij leveren onze hoogwerkers daarbij op een speciaal ontworpen spider aanhanger, waarbij de spinhoogwerker op de aanhanger kan blijven staan en afgestempeld direct inzetbaar is. Totaallift heeft als importeur en leverancier van diverse soorten hoogwerkers altijd een grote range hoogwerkers uit voorraad leverbaar.”

Tevreden klanten
Schildersbedrijf Boomkamp Schilders Borne met 14 medewerkers is sinds april 2019 in het bezit van een Platform Basket 18.90 Pro spinhoogwerker.
Frank Boomkamp: “Voorheen ging ik zelf een dag eerder of ’s morgens heel vroeg naar een locatie om steigers op te bouwen, zodat de schilders aan het werk konden. Nu zet ik aan het begin van de werkdag de hoogwerker op de plek en de schilders kunnen direct van start. Ik spaar minimaal 1 man uit met deze hoogwerker én doordat we veel sneller kunnen werken. Omdat we overal goed bij kunnen kan ik meer klanten bedienen dan voorheen in dezelfde tijd. Kortom, ik verdien niet alleen aan de hoogwerker maar ik bespaar ook nog eens veel geld en waar het mij uiteindelijk allemaal om draait: Ik heb nog meer tevreden klanten!”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen