De kleurentrends in 2021

#afbouw 31-05-2021
De kleurentrends in 2021

Onze woning moet volgens Farrow & Ball een plek zijn waar we niet alleen tot rust komen en kunnen opladen, maar waar we ook kunnen herstellen en geïnspireerd raken. Kleurcurator Joa Studholme onthult hoe de trendkleuren voor dit jaar in huis kunnen worden toegepast.
De kleurentrends in 2021
Rijk en warm
In uitdagende tijden zoeken we naar warme tinten die onze woning verrijken en die een gezellig toevluchtsoord creëren, weg van de buitenwereld. Luxueuze kleuren zoals Preference Red kunnen aan de meeste neutrale paletten worden toegevoegd, door ze te gebruiken in ruimtes waar we aan het eind van de dag vertoeven, als we het meest op zoek zijn naar ontspanning en comfort.
 
Schoon en tijdloos blauw
De blauwe kleuren die het meest geschikt zijn om een basis te creëren in onze woning in 2021 zijn mooie tinten zoals levendig Pitch Blue, fris Ultra Marine Blue en het donkere, inktachtige Stiffkey Blue. Deze ongecompliceerde tinten voelen vertrouwd, als herinneringen uit onze jeugd, en hebben dus een kalmerend effect in de woning ondanks hun koelere ondertoon. 

Natuurlijk groen
Het aanbrengen van elementen van de natuur in ons interieur moedigt persoonlijke groei aan en roept een gevoel van kalmte op. Alle groene tinten versterken onze verbintenis met de natuur en creëren het perfecte verwelkomende beginpunt van de reis door jouw woning. Dit maakt groen een bijzonder populaire keuze voor gebruik in gangen, waar ze helpen de aangrenzende kamers groter en lichter te doen aanvoelen. 

Aardekleuren
Het palet van kleuren dat we willen gebruiken in onze woning is breder geworden en we zoeken warmere tinten, om karakter en elegantie toe te voegen en toch dat gevoel van comfort te behouden. Geef je over aan de drang om te ontsnappen en vind je toevlucht in de schoonheid van de natuur, door de kleuren van de aarde te gebruiken. De zachte tint Jitney is de perfecte basiskleur om op te bouwen.

De kleurentrends in 2021
De kleurentrends in 2021