De voordelen van glasfolie

#afbouw 20-06-2019
De voordelen van glasfolie

Glasfolies zijn uitstekend toepasbaar om de veiligheid, inbraakwerendheid, isolatie en privacy van een gebouw te verhogen én om de gevel een esthetische upgrade te geven. Daarnaast zijn de folies zeer geschikt voor het weren van warmte, licht, schittering en schadelijke UV-straling (99,9%). 
De voordelen van glasfolie
Glasfolie biedt vele voordelen en ze zijn vaak met elkaar te combineren. Onbehandeld glas laat warmte, licht en schadelijke UV-straling van de zon ongehinderd door. Hierdoor kan het binnen erg warm worden, zullen materialen sneller verkleuren en kan men last ondervinden van schitterend zonlicht.


Zonwering met uitstraling
Door de toepassing van warmtewerende folie op de ramen, kan men de opwarming door de zon op het glas reduceren tot wel 90%. Hiermee creëert men een aangename werk- en leefomgeving. Het klimaat binnen blijft optimaal en men bespaart tevens op het energieverbruik van de airco.
Zonwerende glasfolies zijn uitermate geschikt voor o.a. woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen en scholen en deze spiegelfolie draagt tevens bij aan een moderne uitstraling van een pand.

Blijvend helder en kleurrijk
UV-werende glasfolie is een glasheldere folie die maar liefst 99,9% van de schadelijke ultraviolette stralen weert. Hierdoor zullen kwetsbare voorwerpen en materialen zoals kleding, meubilair, antiek en kunst aanzienlijk minder snel verkleuren.
Deze folie is uitermate geschikt voor onder meer etalages en winkelruiten, maar ook voor kantoren, woningen en musea. 


Meer veiligheid en minder schade
Glasfolie versterkt glas en zorgt voor een verhoging van de (persoonlijke) veiligheid. Bij ruitbreuk houdt de folie de scherven bij elkaar en blijven eventuele splinters achter de folie vastzitten.
Veiligheidsfolie wordt vaak toegepast bij woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen en kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging, maar ook in de voedingsindustrie zodat glassplinters niet in het voedsel terecht kunnen komen.

Optimale bescherming tegen inbraak
Ruiten zijn de zwakste schakel binnen een woning of pand. Met inbraakvertragende glasfolie wordt het glas vele malen sterker, waardoor een poging tot inbraak wordt bemoeilijkt.
Deze folie voldoet aan de norm EN 12600, klasse 2B2/1B1 en is tevens verkrijgbaar in combinatie met warmtewering.


Maximale privacy 
‘Etched Glass’ is een matte folie die wel licht doorlaat maar geen beeld. Het wordt vaak toegepast in ruimtes waar rust en privacy essentieel zijn, zoals vergader- en werkruimtes. Ook behoren diverse logo’s, belettering of andere afbeeldingen die zijn af te stemmen op de huisstijl tot de mogelijkheden.

De voordelen van glasfolie
De voordelen van glasfolie
De voordelen van glasfolie
De voordelen van glasfolie