Dekton-platen met gegroefde structuren

Algemeen 25-01
Dekton-platen met gegroefde structuren

Cosentino lanceert Ukiyo, de nieuwe Dekton-collectie met gegroefde structuren. Het is een totaal nieuw concept voor interieurafwerkingen met lineaire en geometrische groeven voor bijvoorbeeld wanden en kasten.

Dekton-platen met gegroefde structuren

De gegroefde platen van Dekton Ukiyo geven veel diepte aan een ontwerp en zijn ideaal als toepassing in een hedendaags interieur. Ukiyo betekent ‘leven in het moment’ ,de Dekton-collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn op te roepen door een staat van rust te creëren in de toepassingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een rijk kleurenpalet met een geometrische structuur. De texturen voegen een kenmerkende diepte en dimensie toe aan elke ruimte, zowel residentieel als commercieel.

Dekton-platen met gegroefde structuren

Dekton Ukiyo ontworpen samen met designer Claudia Afshar

De collectie is in samenwerking met product- en interieurdesigner Claudia Afshar ontworpen. “Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de materialen die we in de natuur vinden en om de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk te maken. Ukiyo brengt rust en elegante eenvoud, en de kleurenstellingen en groeven zijn romantisch, maar ook hedendaags en mannelijk om een balans te bereiken”, aldus Claudia Afshar.

Dekton-platen met gegroefde structuren

Ukiyo is verkrijgbaar in vijf bestaande kleuren uit het Dekton-portfolio: Rem, Umber, Bromo, Nacre en Kreta.