Fischer Group biedt een anker voor de toekomst

Beginnend met een gepatenteerde plastic expansieplug in 1958, bleef de fischer Group of Companies zich ontwikkelen en biedt nu systeemoplossingen en diensten voor planning, constructie en exploitatie in de gehele toeleveringsketen van een gebouw.

Fischer Group biedt een anker voor de toekomst | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Fischer Group biedt een anker voor de toekomst | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Het bedrijf biedt ook digitale diensten op gebieden zoals BIM (Building Information Modelling), geautomatiseerde constructie, verbonden bevestigingsproducten op het Internet of Things en praktische hulpmiddelen om producten te ontwerpen, selecteren en gebruiken.

Automatisering in de bouw 

De fixatie-expert tilt het systeemidee naar een hoger niveau met zijn BauBot-robot. De volledig geautomatiseerde bouwplaatshelper maakt boorgaten en installeert fischer-bevestigingsoplossingen in muren, vloeren en plafonds op een manier die nog nooit eerder is gezien. Door gebruik te maken van de BauBot in combinatie met een digitale bouwtekening kunnen bouwplaatsprocessen vrijwel volledig geautomatiseerd en gedocumenteerd worden. Het gebruik van de robot verhoogt de werkefficiëntie, neemt de werklast weg van installateurs, vermindert fouten en bespaart tijd, waardoor uiteindelijk het succes van het project wordt gegarandeerd.

Digitale tools voor selecteren producten 

Fixoplossingen voor complete projecten en individuele toepassingen kunnen nauwkeurig en efficiënt worden gepland met de FiXperience-software. De software is wereldwijd geldig in termen van actuele Europese aanvraagdocumenten (ETA) en bijbehorende normen naast verdere toepasselijke nationale en internationale ontwerpnormen. fischer FiXperience Suite is ook beschikbaar als een online browserversie met de CFIX-module en een desktopversie met gespecialiseerde applicatiemodules voor zeven verschillende transacties. 

De nieuwe FEM-module in de C-FIX-software van fischer's Fixperience Online Suite maakt het ook mogelijk om lineaire veermodellen te gebruiken in combinatie met de FEM (Finite Element Method) om snel en eenvoudig de stijfheid van de basisplaat te verifiëren en realistische ankerkrachten te berekenen.

Lees ook: Krachtige fischer SX Plus voor massieve ondergronden

Fischer PRO-app

Professionele gebruikers en planners hebben overal en altijd toegang tot informatie en vele handige functies op de bevestigingstechnologie van fischer met de fischer PRO-app voor Android- en iOS-smartphones en -tablets. Met de productadviseur van de app kunnen vakmensen en ingenieurs snel en eenvoudig hun weg vinden naar het juiste individuele product of de meest geschikte systeemoplossing door een paar standaardparameters in te voeren. Producten kunnen rechtstreeks worden gekocht via fischer's aangesloten online retailers of in de winkel. De functies van de app omvatten het maken en snel openen van installatierapporten, evenals een rekenmachine om de mortelhoeveelheden te bepalen die nodig zijn voor gebonden ankers en nageïnstalleerde wapeningsverbindingen. Gebruikers kunnen ook intuïtief meer informatie vinden over de wereld van fischer-bevestigingen, rechtstreeks chatten met fischer Application Engineers en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen