Duurzaam en klimaatneutraal

Caparol zet in op klimaatneutrale productie, duurzame producten en duurzame verpakkingen. Een van die producten is CapaGreen Indeko-plus, sinds de jaren tachtig een vertrouwd gezicht in het binnenmuurverf segment.

Duurzaam en klimaatneutraal | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Duurzaam en klimaatneutraal | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Muurverf Indeko-plus heeft nog steeds een ongeëvenaarde dekking en een mat en zeer schrobvast oppervlak. Maar Caparol gebruikt vanaf nu voor de productie van het bindmiddel van Indeko-plus grotendeels herwinbare grondstoffen: biogas en bionafta. Dit leidt tot een reductie van 62% van de CO2-uitstoot (zie https://www.caparol.nl/indeko-plus) in vergelijking met conventionele bindmiddelen.

Ook CapaGreen Indeko-plus wordt nu geleverd in een verpakking die grotendeels gemaakt is van gerecycled plastic (PCR-materiaal). Inmiddels is de stap gezet om voor álle binnenmuurverfverpakkingen een emmer van gerecycled plastic te gebruiken. In het geval van de 10 liter emmer wordt per emmer 0,3 kg CO2 bespaard ten opzichte van een conventionele verpakking die uit nieuw plastic wordt gemaakt.

Caparol werkt sinds 2017 klimaatneutraal in haar productieprocessen en administratie op de Duitse productlocaties. De stroomvoorziening is omgezet naar 100% groene stroom uit herwinbare energiebronnen. De onvermijdelijke uitstoot wordt klimaatneutraal gemaakt door de aankoop van emissiecertificaten.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen