Duurzaam verpakt

De VELUX Groep maakt bekend dat  90% van alle dakraamverpakkingen geen plastic meer bevat, maar is gemaakt van recyclebaar verpakkingsmateriaal op papierbasis. VELUX zet het nieuwe verpakkingsmateriaal in bij de meest verkochte dakraammodellen, waardoor het bedrijf 900 ton plastic per jaar bespaart.

Voor de klant wordt het afvoeren van de verpakking meteen een stuk eenvoudiger omdat

Voor de klant wordt het afvoeren van de verpakking meteen een stuk eenvoudiger omdat er in plaats van twee nog maar één afvalstroom ontstaat, namelijk karton dat gerecycled wordt.

De nieuwe manier van dakramen verpakken verlaagt de CO2-uitstoot met 13% voor de VELUX Groep. Dat is een significante bijdrage aan het strategische doel om in 2030 recyclebaar verpakkingsmateriaal te maken die geen plastic bevatten en 100% recyclebaar zijn.

Het is ook een duidelijke stap in het totale transformatieproces om als VELUX Groep een duurzaam bedrijf te worden dat bewuste keuzes maakt over welke producten en oplossingen in de markt worden gezet. ‘VELUX wil heel bewust een significante bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst, door goed na te denken over wat goed is voor onze planeet en de natuur in alles wat we doen,’ zegt Jeroen Proemstra, Market Director VELUX Nederland.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen