Duurzame afdichting met biobased afdichtingsfolie

Biobased materialen worden steeds belangrijker in de bouwsector vanwege hun positieve impact op het milieu en duurzaamheid. Ze spelen een cruciale rol in het verminderen van de ecologische voetafdruk van de bouwsector en het bevorderen van een groenere toekomst. Met de biobased Mavofolie Blue Line introduceert Mavotrans naar eigen zeggen de milieuvriendelijke doorbraak op het gebied van duurzaam afdichten. Een milieu- en klimaatvriendelijke folie voor een duurzame afdichting van voegen, naden en kieren aan zowel de binnen als buitenzijde van de constructie.

Duurzame afdichting met biobased afdichtingsfolie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Het basis bestanddeel wordt verkregen uit hernieuwbare grondstoffen. De polymeren die worden gebruikt om het te vervaardigen, zijn gebaseerd op suikerhoudende planten. Deze plantensoorten nemen tijdens hun groei grote hoeveelheden CO2 op. Dit vermindert op zijn beurt actief schadelijke broeikasgassen en draagt zo bij aan een evenwichtig klimaat. Deze duurzaam geproduceerde afdichtingsfolie biedt dezelfde technische eigenschappen als folies op basis van puur synthetische grondstoffen. Er zijn dus geen nadelen qua functionaliteit.

Aanpassingsvermogen afdichtingsfolie

De folie is slagregenbestendig, waterdicht, lucht- en winddicht en zeer rekbaar. Dit flexibele aanpassingsvermogen maakt het mogelijk om bewegingen op te vangen. De folies hebben een lage eigen stijfheid en zijn bovendien zeer scheurvast. Hierdoor zijn ze eenvoudig en nauwkeurig aan te brengen, ook op schuine constructies. Door een speciaal vliesoppervlak kan de afdichtingsfolie eenvoudig worden gepleisterd, geverfd en verlijmd, aldus Mavotrans. De Blue Line-folies zijn voorzien van een zelfklevende strip voor een snelle en efficiënte montage. De folies zijn verkrijgbaar op rollen van 30 m en in breedten van 70, 90, 145, 180, 235 en 290 mm.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen