Duurzame en betaalbare gevelbaksteen

Producten 27-03
Duurzame en betaalbare gevelbaksteen

Een duurzame gevelbaksteen met 35% minder volume en gewicht, dát is de EcoBrick van Wienerberger. Vanaf dit jaar wordt de EcoBrick ook in Nederland op energie-efficiënte wijze geproduceerd in de vernieuwde en gerobotiseerde productielocatie in Azewijn.

Duurzame en betaalbare gevelbaksteen

Met digitaal engoberen wordt de nieuwe serie EcoBrick ColourCrafted voorzien van kleur en karakter. Minder grondstoffen en een innovatief productieproces dragen zo bij aan duurzame en betaalbare gebouwen.

Duurzame en betaalbare gevelbaksteen

Enkele kleisoorten en engobes vormen de basis voor een breed scala aan sorteringen. Een afwerklaag met natuurlijke pigmenten zorgt voor diverse kleurcombinaties. Door de stenen in grote volumes op een constante temperatuur af te bakken, kan er zeer energie-efficiënt worden geproduceerd.

Duurzame en betaalbare gevelbaksteen

Smaller dan Waalformaat gevelbaksteen

Met een dikte van slechts 65 mm is de EcoBrick 35% smaller dan traditionele Waalformaat gevelbakstenen. Een smaller formaat gevelbaksteen betekent minder grondstoffen, minder energie tijdens de productie, minder transportbewegingen en verpakkingen en minder belasting op de bouw.

Door het smallere formaat biedt EcoBrick meer ruimte voor thermische isolatie. Andere pluspunten zijn de lichtere verwerking met minder mortel en minder ruimtebeslag op de bouwplaats. Met EcoBrick is net zo’n fraai gevelbeeld te realiseren in hoogwaardige kwaliteit als met traditionele gevelbakstenen. Om te metselen of verlijmen is er een ruim assortiment beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.