Duurzame kozijnrenovatie

Bij renovaties komt steevast de vraag naar voren of de aanwezige kozijnen kunnen worden gehandhaafd of moeten worden vervangen. Vaak zijn de kozijnen nog in goede staat. Wel met extra aandacht voor reparatieplekken bij verbindingen en onderdorpels. Door een simpele detailaanpassing worden ze duurzaam beschermd met Ventistone.

Duurzame kozijnrenovatie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Duurzame kozijnrenovatie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Duurzame kozijnrenovatie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

De geperste steenvezel profielen zijn voorzien van een watergedragen grondverf. Steenvezel kent nagenoeg geen werking. Bovendien is het materiaal makkelijk te verwerken, het is universeel overschilderbaar en kan heel goed tegen wisselende weersinvloeden. Het is op aanvraag leverbaar in verschillende kleuren grondverf. Buiten de standaard lengtes levert Ventistone ook maatwerk, gecontramalde profielen en dergelijke.

Ventistone past in het duurzaamheidsstreven van zowel overheid als vastgoedeigenaren. Met gebruikmaking van Ventistone profielen is vervanging van gevelelementen niet meer nodig.

Profielmeter

Bij het opmeten van de profielen is de profielmeter van Ventistone welkom gereedschap voor iedere schilder en glaszetter. Het is een kunststof liniaaltje waarmee de keuze van en een neuslat een fluitje van een cent wordt. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten. De profielmeters zijn gratis te verkrijgen.

Voor de montage van de profielen kan men vertrouwen op Ventistone Kliklijm; een speciale verlijmende afstandhouder die een snelle en duurzame hechting garandeert. Kwestie van de Kliklijm lijmpads aanbrengen en daarover de dorpelafdekkers en/of  neuslatten bevestigen. Kliklijm zorgt voor een duurzame blijvende bevestiging en voor een optimale ventilatie van de kozijnen en dorpels. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is verleden tijd.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen