Een goede steiger is onmisbaar

Steigers zijn misschien wel één van de belangrijkste onderdelen die een schilder nodig heeft. Zonder steiger zou een schilder nergens bij kunnen, en maar tot halverwege de muur kunnen schilderen. Bovendien is het werken zonder steiger onverantwoord, het werk op een ladder is veel onstabieler en zorgt nog altijd voor veel ongelukken. 
Een goede steiger is onmisbaar  | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Een goede steiger is onmisbaar  | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Een goede steiger is onmisbaar  | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Een goede steiger is onmisbaar  | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Het is daarom voor iedere schilder belangrijk een goede steiger te hebben, zowel voor professionele schilder als voor de doe-het-zelver. Het zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor productiever en daarmee sneller werk.
Soort steiger
Bij een steiger kopen komen een aantal dingen kijken. Wat voor soort steiger je gebruikt als schilder hangt vooral af van wat voor werk je over het algemeen verricht. Een veel gekochte steiger door schilders is de rolsteiger. Deze steiger is ideaal als je wendbaar wilt blijven tijdens je werk. Je kunt de rolsteiger eenvoudig en snel van de ene plek naar de andere plek rollen. Hierdoor kun je sneller werken dan bij een vaste steiger, je hoeft de steiger immers maar één keer op te bouwen. Een anders soort steiger is de kamersteiger. Dankzij het lagere model is deze steiger zeer geschikt voor schilders die vooral binnenshuis werken.
Steiger voor veiligheid
Nog altijd gebeuren te veel ongevallen tijdens klussen op hoogte. Niet alleen bij onervaren klussers in huis, ook professionals denken nog te vaak dat het werken op een ladder veilig genoeg is. Helaas is het werken op een ladder onverantwoord. Een ladder is te instabiel om veilig op te kunnen werken – vooral als de ladder helemaal tot bovenaan wordt gebruikt is een ongeluk zo gebeurd. Met een steiger kunnen dit soort ongevallen niet gebeuren. Een steiger biedt een stabiele basis, en afhankelijk van het soort steiger wat je koopt kun je de steiger net zo eenvoudig verplaatsen als een ladder. Dat betekent dat er alleen maar voordelen aan een steiger zitten! Met een steiger heb je garantie dat je veilig kunt werken, of je nou kiest voor een rolsteiger, een vaste steiger of een kamersteiger. Investeer als schilder daarom in een goede steiger, en werk veiliger er productiever.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen