Efficiënter assembleren

Daiwa House Modular Europe is in mei 2022 begonnen met de bouw van een ruim 4.000 vierkante meter grote nieuwe assemblagehal op eigen terrein in Montfoort. De nieuwe hal helpt de productiecapaciteit van duurzame woningen flink op te schalen.

Michael Koerts, CPO bij Daiwa House Modular Europe : ‘Een belangrijke voorwaarde voor
Efficiënter assembleren | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Efficiënter assembleren | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Michael Koerts, CPO bij Daiwa House Modular Europe : ‘Een belangrijke voorwaarde voor het industrialiseren van de productie is het verder standaardiseren en digitaliseren van onze woningbouwproducten. Hier hebben we afgelopen anderhalf jaar grote stappen in gezet. Daardoor hebben we het assemblageproces in een geautomatiseerde lijn uit kunnen werken.’

Doordat er vaste werkzaamheden zijn per werkstation, wordt het assemblageproces in de nieuwe hal veel efficiënter. Dit zorgt voor een aanzienlijke versnelling van het productievolume. Met deze manier van bouwen worden de woningen nog sneller en kwalitatief beter geproduceerd ten opzichte van traditionele bouw. Tot op heden werden de verschillende onderdelen samengevoegd, terwijl een module stil stond, dat is nu verleden tijd.

In de nieuwe hal wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van automatisering en robotisering. Zo rijden er Automated Guided Vehicles (AGV’s) rond. Deze autonome voertuigen bewegen en navigeren zichzelf langs de verschillende werkstations en kunnen grote, zware modules vervoeren.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen