euroTECH maakt raam- en gevelconstructie eenvoudiger

25-05-2023
euroTECH maakt raam- en gevelconstructie eenvoudiger

De eT-Litocran700 van euroTECH combineert de praktische kenmerken van een verreiker met de fijne bediening van een vacuümhefinrichting.

euroTECH maakt raam- en gevelconstructie eenvoudiger

Hierdoor kunnen gevelbouwers de laatste centimeters ongekende snelheid, precisie en wendbaarheid bereiken bij het installeren van de gevoelige elementen op grote hoogte met weinig mankracht.

De ideale oplossing voor het snel en eenvoudig plaatsen van glas- en gevelelementen met zo min mogelijk mankracht is dan ook externe installatie. Dit vereist een montagemodule die vier elementen verbindt tot een functionerende eenheid.

euroTECH maakt raam- en gevelconstructie eenvoudiger

Oorspronkelijk was de et-Litocran700 ontworpen als een autonome add-on module, bestaande uit het vacuümhefapparaat ‘eT-Hover-univac’ en een eigen telescopische arm, die 360-graden bewegingen kan uitvoeren op de laatste paar centimeters. Het laadvermogen is ontworpen voor 700 kg. De eigen stroom- en hydraulische voeding van de module met een eigen afstandsbediening maakt het apparaat onafhankelijk en flexibel. Het kan worden bevestigd aan zowel een verreiker als een kraan.

Verreiker fabrikanten geïnteresseerd in euroTECH

Bekende fabrikanten zoals MAGNI TH waren direct geïnteresseerd ernaar de eT-Litocran700 te integreren in hun eigen verreikers om hun aantrekkelijkheid als solution provider verder uit te breiden. Voor MAGNI-klanten heeft dit het voordeel dat bij gebruik van de eT-Litocran700 de ingebouwde hydraulische en voeding kan worden gebruikt en slechts één afstandsbediening voor het voertuig en vacuümhefinrichting nodig is.