Fietsen voor de natuur

27-09-2022
Fietsen voor de natuur

Koninklijke Van Wijhe Verf (KVWV), de Zwolse verfproducent van onder andere de merken Wijzonol, Ralston en Solidlux Coatings, organiseerde op 20, 21 en 22 september een fietschallenge voor medewerkers: de SDG 3-daagse.

Fietsen voor de natuur

De fietschallenge is georganiseerd door het Green Team van Koninklijke Van Wijhe Verf, een team van jonge medewerkers, die zich inzetten om duurzaamheid op de kaart te zetten. Als familiebedrijf wordt duurzaamheid en vernieuwing van generatie op generatie doorgegeven, waarbij een betere balans tussen mens, milieu en winst centraal staat. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat Koninklijke Van Wijhe Verf als eerste chemische bedrijf ter wereld is benoemd tot B-Corp, een label voor bedrijven die winst maken, maar zich toch vrijwillig inzetten voor een betere wereld.

SDG 3 staat voor een goede gezondheid en welzijn en is 1 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De fietschallenge heeft als doel aandacht te vestigen op onder andere duurzame inzetbaarheid.

Tijdens de challenge konden medewerkers fietsen. Hiermee houdt Van Wijhe Verf vitaliteit en duurzaamheid levendig binnen de organisatie. Via speciale software werd bij gehoudenhoeveel kilometers er zijn gefietst. Per gereden kilometer doneert KVWV 0,50 cent aan de stichting Future for Nature.