Fineer en verf komen samen

#interieurbouw 16-02-2021
Fineer en verf komen samen

Om elke houtsoort optimaal uit te laten komen en om de klant te inspireren, ontwierp Carina Riezebos voor de Black Veneer by CARINA collectie een eigen verfcollectie. 
Fineer en verf komen samen
Sfeerimpressie gefineerd MDF Moeraseik / Bog Oak Grey Taupe

Als een ware meesterschilder cureerde Riezebos allereerst op zorgvuldige wijze de 12 houtsoorten, uit het prachtige ‘veneer house’ van Decospan. Letterlijk elk vel fineer werd zorgvuldig bekeken; op haar tekening, kleur, geur en op haar mooiste voegwijze. De verfcollectie bestaat uit 24 kleuren onder de naam CARINA. De 12 fineersoorten uit de collectie zijn te combineren met een verf in een hoofdkleur en een steunkleur. Op deze unieke wijze inspireert Riezebos de klant om het plaatmateriaal te combineren met de rijkdom van andere materialen zoals verf.
Voor de ontwikkeling van de verfcollectie is een samenwerking aangegaan met LAB PAINT FOUNDATION. Voor elke 5 liter verkochte verf wordt 1 persoon op duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater. Onder de naam LAB PAINT FOUNDATION realiseert het bedrijf ter plaatse drinkwaterinstallaties op locaties waar dit het hardst nodig is.