Gebruikte compressoren: een verademing

Met een krap aanbod van nieuwe apparatuur is het bieden van een stabiele bron van gereviseerde gebruikte compressoren van hoge kwaliteit een goed – en duurzaam – alternatief.

Gebruikte compressoren: een verademing | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Compressoren een volledige verlengde tweede levensduur geven is meer dan alleen een goede zaak voor Atlas Copco. Een tweede leven hoeft geen tweede klas te betekenen: gebruikers kunnen verwachten dat hun OEM gerevitaliseerde en gemoderniseerde compressoren net zo goed presteren als nieuw. Dat is niet het einde van het goede nieuws - ze zijn meestal ook minder duur om te kopen dan nieuw en kunnen een belangrijke rol spelen bij het compenseren van klimaatverandering.

Het upgraden van de gebruikte compressoren naar Atlas Copco-kwaliteit is geen snel, eenvoudig of goedkoop proces. Eerst doorlopen de binnenkomende compressoren een verificatiefase, waarbij een beoordeling wordt opgesteld van wat er nodig is - technisch en cosmetisch - en de kosten om dit te doen worden berekend. Zodra dit is afgetekend, wordt de compressor gestript, worden benodigde onderdelen vervangen (bijvoorbeeld batterijen) en items zoals starters, dynamo's enzovoorts gereviseerd. Het schroefelement van de compressoreenheid wordt ook nauwkeurig geïnspecteerd op slijtage.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen