Gerecycled EPS krijgt nieuw leven in Eco-vloerplaat

Met de introductie van de Eco-vloerplaat zet IsoBouw een grote stap in het beschermen van de leefomgeving. De Eco-vloerplaat bestaat voor minimaal 30% uit gerecyclede EPS.

Een van de doelen is de inzet van grondstoffen die grotendeels uit gerecycled materiaal

Een van de doelen is de inzet van grondstoffen die grotendeels uit gerecycled materiaal bestaan of niet fossiel zijn. Daarmee wordt de voorsprong in de milieuscore van de EPS-producten van IsoBouw nog verder vergroot.

De eco-vriendelijke vloerplaat is toepasbaar als isolatie onder vloeren die in het werk gestort worden. De platen hebben een hoge isolatiewaarde (ʎ 0,035), een druksterkte van 100 kPa en zijn voorzien van een grote sponning rondom voor een goede onderlinge aansluiting. De 140 mm  (RD 4,0) dikke platen hebben een handzaam formaat met een werkende afmeting van 1200 x 600 mm en zijn uit voorraad leverbaar.

Gezien de geformuleerde doelstelling in het duurzaamheidsplan mag men van IsoBouw verwachten dat het aandeel gerecyclede EPS in de toekomst verder verhoogd zal worden, zowel in de Eco-vloerplaat als ook bij andere bestaande of nieuwe producten.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen