Gericht op de toekomst

Wienerberger brengt in samenwerking met Leadax een nieuwe circulaire platdakbedekking op de markt: Leadax Roov. Een slimme oplossing voor platte daken die meehelpt aan het verminderen van de afvalberg in Europa.

Geproduceerd vanuit een reststroom en aan het eind van de levensduur recyclebaar. Een
Gericht op de toekomst | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Geproduceerd vanuit een reststroom en aan het eind van de levensduur recyclebaar. Een product dat naadloos aansluit bij de ambitie van Wienerberger te bouwen aan een duurzame en circulaire toekomst. Een antwoord op de roep vanuit de bouwsector om duurzame en circulaire oplossingen te leveren. 

Jaarlijks is er rond de 1,5 miljard kilo PVB-folie beschikbaar in Europa. Een reststroom uit veiligheidsglas gebruikt in gebouwen en auto’s en waarvoor tot op heden geen duurzame eindbestemming was. Dit gebruiken als belangrijkste grondstof voor Leadax Roov is onderdeel van de oplossing om deze afvalberg te verminderen.

Net zoals de meeste platdakbedekkingen heeft Leadax Roov een levensduur van minimaal 30 jaar, maar aan het eind van de levensduur is het ook nog eens recyclebaar.

Leadax Roov kan eenvoudig zonder vuur of hitte worden aangebracht middels de verwerkingsproducten die waar mogelijk met PVB als basisgrondstof worden geproduceerd. De dakbedekking is verwerkbaar via diverse installatiemethoden, zoals mechanisch bevestigd in de overlap van de dakbanen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen