Groene werkkleding

Fristads heeft het eenvoudiger gemaakt om bewuster te worden van de ecologische voetafdruk van werkkleding door de lancering van de Green Calculator - een digitale tool die op basis van echte gegevens berekent hoeveel verschil de keuze van werkkleding kan maken.

In 2019 lanceerde Fristads zijn eerste milieuvriendelijke kledingcollectie, Fristads Green.

In 2019 lanceerde Fristads zijn eerste milieuvriendelijke kledingcollectie, Fristads Green. Sindsdien zijn er verschillende collecties gelanceerd waarbij elk kledingstuk een Environmental Product Declaration (EPD) heeft, die de totale milieu-impact van het kledingstuk aangeeft, van constructie en materiaal tot afval en transport. Nu zet Fristads de volgende stap in het proces om het de klant gemakkelijker te maken hun impact op het milieu te begrijpen en hun klimaatvoetafdruk te verkleinen, door een digitale tool te lanceren die de milieu-impact van werkkleding berekent.

De Green Calculator verzamelt gegevens voor alle kledingstukken met een EPD op één plek, samen met vergelijkbare producten uit het overige assortiment van Fristads. Door te kiezen welke werkkleding je op dit moment gebruikt of zou willen aanschaffen, evenals het aantal medewerkers van het bedrijf, berekent de Green Calculator snel de milieu-impact van de kledingstukken en - bovenal - hoeveel CO2- en waterverbruik kan worden verminderd door producten uit de Fristads Green-collectie te kiezen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen