Handen uit de mouwen

26-10-2022
Handen uit de mouwen

Bij Wijkcentrum Bilderdijkhof in Uithoorn staken 70 PPG-medewerkers de handen uit de mouwen om het gebouw een make-over te geven. Dit gebeurde in het kader van COLORFUL COMMUNITIES®, een wereldwijd programma waarbij PPG kleur en vitaliteit brengt in gemeenschappen waarin zij actief is.

Handen uit de mouwen

Naast PPG-medewerkers die zich hiervoor vrijwillig inzetten, levert PPG ook de producten én een financiële bijdrage. 

Wijkcentrum Bilderdijkhof is een onderdeel van Participe Amstelland, een welzijnsorganisatie die als doel heeft inwoners van Uithoorn te ondersteunen en zo te zorgen dat ze actief kunnen blijven meedoen in onze samenleving.

Tijdens het Colorful Communities-project heeft het wijkcentrum een grote metamorfose ondergaan. De PPG-medewerkers hebben het wijkcentrum volgens een door een kleurexpert van PPG uitgedacht kleurenpalet opnieuw geschilderd.

PPG doneerde € 50.000 en leverde meer dan 330 liter SIGMA COATINGS® verf van PPG voor de renovatie. Daarbij werd gebruik gemaakt van innovatieve producten als SIGMA AIR PURE®, luchtzuiverende muurverf voor binnen op basis van biobased grondstoffen, en de PPG SPRAYMASTER®, het draagbare verfspuitsysteem met watergedragen SIGMA S2U ALLURE® verf.

Ter afsluiting van alle schilderwerkzaamheden was er ook een officieel moment. José de Robles, wethouder Zorg van Uithoorn, onthulde samen met Justus Tichelman van PPG, de plaquette die de samenwerking tussen Participe en PPG vereeuwigt.