Hoge warmte-isolatie met hoge lichttransmissie

MVSA Architects heeft in Amsterdam Oud Zuid een transparant, nieuw woonblok van acht verdiepingen ontworpen met 28 luxe appartementen voor mensen die high-end willen wonen.

Speel video
Hoge warmte-isolatie met hoge lichttransmissie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw
Hoge warmte-isolatie met hoge lichttransmissie | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Voor de beglazing in de gevel van De Hooch lagen drie eisen: hoog-isolerend en zonwerend glas én een zo neutraal mogelijk uitzicht voor de bewoners. Logischerwijs viel de keuze op het Cradle to Cradle Bronze gecertificeerde Thermobel Energy 72/38, want deze beglazing heeft al deze eigenschappen in zich.

Deze beglazing heeft een lichtdoorlaat van 72% en een zontoetredingsfactor van 38%. Ook zit er isolerende beglazing iplus 1.0 in de gevel, dit glas heeft een hoge warmte-isolatie (Ug= 1.0 W/(m2 K.), gecombineerd met een hoge lichttransmissie.

Architect Jeroen Schilder van MVSA Architects: ‘Conceptueel heeft het gebouw twee gezichten: aan de Hobbemakade gaat De Hooch mee in het stadsbeeld en aan de zijde van de Pieter de Hoochstraat hebben we meer contrast gecreëerd. Ingegeven door de mooie lichtval en zichtlijnen hebben we hier meer transparantie in de gevel gebracht.‘

Voor de keuze van het glas vindt Schilder alle technische criteria en eigenschappen belangrijk, zoals doorvalveiligheid, zontoetreding, lichttoetreding, reflectiewaarden en (testrapporten van) brandwerendheid.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen