Hulpwarmtecentrale ASC wint Glas Award 2023

10-02-2023
Hulpwarmtecentrale ASC wint Glas Award 2023

Op 9 februari 2023 reikte Bouwend Nederland Vakgroep GLAS voor de 11e keer de Glas Award uit aan D&O Bouwglas BV voor de Amsterdamse hulpwarmtecentrale ASC.

Hulpwarmtecentrale ASC wint Glas Award 2023

Vier projecten waren genomineerd uit 16 inzendingen. De strijd was een spannende race.

Hulpwarmtecentrale ASC wint Glas Award 2023

De hulpwarmtecentrale in Amsterdam bestaat uit verschillende gebouwonderdelen die door de slimme toepassing van glas ogen als één transparant geheel. Wat een saai gebouw had kunnen worden is door het toepassen van glazen vinnen een verbluffend voorbeeld van de kracht van eenvoud in glas. Bovendien zijn de glazen profielen ideaal voor hergebruik.

De Innovatie award voor grensverleggende projecten laatste ging naar het project Ziptruss van de TU Delft. Dit didactisch bouwwerk maakt met behulp van glazen buizen de krachtswerking op constructies zichtbaar. De ingenieus ontworpen buizen met een veiligheidscoating aan de binnenkant gaven de doorslag bij de jury.

De Aanmoedigingsprijs ging naar de Circulaire isolatieglas renovatie van Kersenboogerd Hoorn, een project van GSF Glasgroep BV. GSF oogstte glas uit oude gebouwen en maakte daar de ‘nieuwe’ beglazing van.