Informeren en aanpakken

Niet alle moderne veiligheidsnormen zijn verplicht in oudere woningen, maar ze toepassen voorkomt enorm veel leed. Kenniscentrum Glas, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en OnderhoudNL lanceren een bewustwordingscampagne rond woonveiligheid en glas.

Informeren en aanpakken | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Verschillende tragische ongevallen, soms met dodelijke afloop, hebben laten zien dat huiseigenaren en bewoners zich vaak niet bewust zijn van het gevaar in oudere huizen. Ook van oplossingen – veiligheidsglas, strategisch geplaatste stangen tegen doorvallen, etc. – gaat weinig kennis rond. De glasbranche wil daarin verandering brengen en drukt mensen op het hart om de veiligheid van de glassituatie in hun woning te onderzoeken of door een expert te laten controleren. Indien nodig kunnen dan de juiste maatregelen worden getroffen.

Kenniscentrum Glas, Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en OnderhoudNL haken aan bij het veiligheidsthema en lanceren nu een eigen campagne. Het hart daarvan is een informatieve video over glas en veiligheid die de branche speciaal heeft laten maken. Deze wordt gepresenteerd op drie websites van de brancheverenigingen en via verschillende socialmediakanalen. Op dezelfde websites zijn ook specialisten te vinden die mensen met vragen verder kunnen helpen. Informeren en aanpakken, dat is het devies van de campagne.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen