Isola Design Award voor Nederlandse duurzame design wandtegels

Het Nederlandse bedrijf Novel Grey heeft tijdens de Milanese Isola Design Awards uitreiking de Sustainability Award in de wacht gesleept. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn weelderige wandtegels, gemaakt van duurzaam beton.

Isola Design Award voor Nederlandse duurzame design wandtegels | SGA Vakblad voor schilder, glas en afbouw

Met dit nieuwe duurzame materiaal weet Novel Grey uitzonderlijke driedimensionale tegels te maken. Hiermee wil het bedrijf op een verantwoorde en esthetische wijze een bijdrage leveren aan het verduurzamen van interieurs.

De Isola Design Awards hebben als doel ontwerpers in staat te stellen innovatief te zijn in hun producten en ontwerpprocessen door te experimenteren met bestaande technologieën en door nieuwe te creëren. Van de 12 categorieën: Meubels, Zitmeubelen, Verlichting, Tafelgerei, Oprichter en ontwerper Marjolein Deurloo noemt de prijs een kroon op het werk. ‘Het is een lang traject geweest. Van het experimenteren en ontwikkelen van het materiaal, tot ontwerpen van de tegels. Ook het productieproces moesten we zelf ontwikkelen,’ zegt ze.

De wandtegels van Novel Grey zijn niet alleen bijzonder vanwege de CO2-reductie van 76%, maar vooral door hun luxueuze uitstraling. De 3D vormen maken dat je er niet op uitgekeken raakt. Doordat je beton kunt gieten, zijn die bijzondere 3D vormen te maken.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

SGAonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen