Japans meerderheidsbelang in Jan Snel

#afbouw 21-12-2020
Japans meerderheidsbelang in Jan Snel

De beursgenoteerde Daiwa House Group (Daiwa House Industry Co., Ltd., omzet rond € 32 miljard) heeft een overeenkomst voor aandelenoverdracht getekend met de huidige aandeelhouders van Flexbuild Holding (Flexbuild). 
Japans meerderheidsbelang in Jan Snel
Flexbuild is de holding achter Jan Snel Group (Jan Snel) die modulaire bouwoplossingen realiseert in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met deze overeenkomst maken Flexbuild en Jan Snel straks onderdeel uit van Daiwa House Group. Jan Snel en Daiwa House zetten hiermee een belangrijke vervolgstap in de verdere uitrol van geïndustrialiseerd bouwen in Europa en het Verenigd Koninkrijk.
Daiwa House Group is al actief in Azië, Noord-Amerika en Australië. Samen met Jan Snel heeft Daiwa House Group de mogelijkheid om modulaire bouwoplossingen binnen de Europese markt en het Verenigd Koninkrijk verder uit te breiden. Het groeiende woningtekort en een gebrek aan vakmensen in Europa zorgen ervoor dat er een grote vraag is naar slimmere huisvestingsoplossingen in deze markt. Door zowel wereldwijde kennis, mankracht, als oplossingen samen te voegen is Jan Snel in staat om passende oplossingen te bieden voor de Europese woningnood.