Kozijn in vijf dagen

#renovatie 24-11-2017
Kozijn in vijf dagen

Kozijn in vijf dagen


Na een jaar lang intensief werken aan een online configurator om maatwerk kozijnen te bestellen zet de Rijssense bouwtoeleverancier Nijhuis Toelevering een innovatieve stap in de Nederlandse kozijnenmarkt. De configurator blijkt na een klein half jaar operationeel een doorslaand succes in heel Nederland.
De configurator, Toelevering Online genoemd, maakt het mogelijk om online maatwerk kozijnen te bestellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. De afnemer kan zelf het kozijn samenstellen, calculeren en bestellen in een online tool. De bestelde maatwerk kozijnen worden vervolgens in de fabriek van Nijhuis Toelevering in Rijssen geproduceerd door een ervaren team en binnen vijf werkdagen afgeleverd op een locatie en tijdstip naar keuze, zelfs met beglazing.Bij het offreren, bevestigen en engineering van een bestelling gaat veel tijd verloren, terwijl er in de fabriek slechts 4 uur aan één kozijn wordt gewerkt. Met de configurator, ontworpen en ontwikkeld door internetbureau Moddit uit Nijverdal, gaan veel van die processen nu automatisch. Moddit is dan ook heel trots op het resultaat: “Het is ontzettend gaaf om te zien hoe de configurator bijdraagt aan het versnellen van het bedrijfsproces. Doordat we alles nu geautomatiseerd en geïndustrialiseerd hebben, kan Toelevering Online de maatwerk kozijnen tegen een zeer scherpe prijs aanbieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit”, aldus Christian Hogenkamp, mede-eigenaar van Moddit.
De volgende stap zal zijn de configurator rechtstreeks met de machines te laten communiceren, zegt Hogenkamp. “Hierdoor kan in de toekomst het productieproces nog sneller plaatsvinden. We vinden het gaaf om samen met Nijhuis de landelijke markt op z’n kop te zetten!”
www.toeleveringonline.nl
www.moddit.nl
www.nijhuistoelevering.nl

Kozijn in vijf dagen