Kozijnen van fossielvrij én gerecycled PVC

Kozijnen van fossielvrij én gerecycled PVC

Kozijnfabrikant Europrovyl en profielleverancier Kömmerling Nederland presenteren kozijnen van fossielvrij PVC en gerecycled materiaal. De kozijnen worden in het najaar van 2023 toegepast in het nieuwbouwproject Tuindershof Zuid van bouwbedrijf Heijmans. De inzet van deze innovatie op dit project in Pijnacker bespaart 8500 kilogram CO₂. Ter illustratie: dit staat gelijk aan 56 keer van Amsterdam naar Parijs vliegen.

Kozijnen van fossielvrij én gerecycled PVC

Begin dit jaar introduceerde Kömmerling profielen van bio-attributed PVC. In samenwerking met Europrovyl is deze innovatie nog duurzamer geworden door de toevoeging van een kern van gerecycled PVC.

Kozijnen met lagere milieu-impact

“Eén van de grondstoffen van fossielvrij kunststof is tall-olie, een restproduct uit duurzaam beheerde bossen. Dit vervangt de fossiele aardolie. Door gebruik van deze fossielvrije grondstof worden hoogwaardige materialen met een lagere milieu-impact geproduceerd.”, aldus Jelmer Bijlsma, manager duurzaamheid en innovatie bij Kömmerling Nederland. Hij vervolgt: “De kern van dit profiel van bio-attributed PVC bestaat uit oude kunststof kozijnen en reststukken. Deze worden gerecycled en hergebruikt.”